Cura cu usturoi

Cura cu usturoi


Usturoi


 Usturoiul este un aliment bogat in glucoizi sulfurati , uleiuri volatile , saruri minerale , substante care au proprietati bacteriostatice dar si vitaminele B si C.
  Usturoiul este folosit pentru proprietatile acestuia:

  • vasodilatator
  • hipotensiv
  • stimulent si antihelminic
  • diminueaza agregarea planchetelor ( elemente ale sangelui care inlesnesc coagularea care inlesnesc coagularea , evitand astfel crearea trombozelor si infarctului
 Usturoiul este considerat benefic in tratamentul pentru actiunea lui impotriva:

  • profilaxia si tratamentul impotriva bolilor infectioase (epidemii gripale , difterice)
  • diaree si dezinterie
  • afectiuni pulmonare
  • hipertensiune arteriala
  • litiaza urinara
  • arterioscreloza
  • imbatranirea tesuturilor
  • reumatism 
  • guta
  • paraziti intestinali
  • atonie digestiva
  • hemoroizi
  • oligurie
  • edeme ale membrelor
  • astenie
Usturoiul poate fi folosit in cel putin 3 moduri cum ar fi:

  1. Sirop vermifug

Se prepara din 500 de grame de usturoi pisat fin care se pun intr-un litru de apa fiarta . Se acopera vasul si se lasa la infuzat o ora dupa care se strecoara prin tifon . La care se adauga 1 kilogram de miere de stup.
Acest sirop se administreaza pentru tratarea in special a parazitilor intestinali , dimineata pe stomacul gol , cate 30 - 60 de grame , pana la eliminarea totala a parazitilor. 


    2.Tinctura de usturoi

Tinctura de usturoi se administreaza 10 -15 picaturi pe zi in prize sau in cure discontinue de cate 15 zile sau se poate mari progresiv numarul de picaturi ajungand la 15 picaturi in cea dea 5-a zi si se scade progresiv pana in cea de a 10-a zi
Aceasta tinctura are rol antiseptic , antiscrelotic , antireumatismal , antiasmatic si se pot amesteca cu lapte cu 30 de minute inainte meselor principale

    3.Usturoi ca atare

Se administreaza 3 -4 bulbi pe zi ca tratament pentru :

  • faringite
  • infectii intestinale
  • asigura asepsia bucala de lunga durata
  • previne complicatiile gripale
Mirosul neplacut de usturoi in gura se poate anihila cu ajutorul boabelor de ienupar mestecand 3 boabe , mestecand cateva seminte de anason sau chimion , mestecarea de frunze de : telina , patrunjel , menta , salvie in general o planta care are o aroma puternica si deosebit de puternica .

Niciun comentariu: