Mierea de Manuka tratament alternativ

Mierea de Manuka caracteristici si utilizarea acesteia in medicina alternativa



Arborele de Manuka



      Mierea de Manuka este o miere monoflora, unica in lume, adunata si preparata de albine din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium), arbore care creste numai in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande.
     Albinele culeg nectarul din florile cu parfum proaspăt ale arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium), originar din Noua Zeelandă, iar din acest nectar prepară o miere de un portocaliu opac și cu gust ușor caramelizat, de eucalipt.
     In cei peste 20 de ani de cercetare,Prof. Dr. Molan din Noua Zeelandă sau Prof. Thomas Henle de la Universitatea Dresden din Germania, atestă faptul că Mierea de Manuka are proprietăţi antibacteriene cu totul neobişnuite, ceea ce o califică pentru a fi folosită in scop medical.
      Mierea de Manuka are in mod natural un continut bogat in Metilglioxal (MGO), substanta responsabila pentru efectul antibacterian al acestui produs apicol.
     Mierea de Manuka se utilizeaza pentru:

  • Uz intern in tratarea febrei, bronșitei cronice, sinuzitei cronice, arsuri la stomac, dureri de gat, rinita, gastroenterită, gingivită, afecțiuni parodontale, astm, tenie; distruge până și bacteria Heliobacter pylori, care provoacă majoritatea ulcerelor stomacale; are efect anti-carii și elimină placa dentară; potențează acțiunea radioterapiei în unele forme de cancer 
  • Uz extern in tratarea de plăgi chirurgicale și infectate, arsuri de gradul I și II, leziuni, eczeme, psoriazis, mușcaturi de insecte, herpes.
  • Uz cosmetic in tratarea ridurilor , acneei sau a parului uscat


Mod de administrare:


    Mierea de Manuka se administreaza cate o lingurita de trei ori pe zi inainte de mesele principale. Nu este recomandata copiilor mai mici de 12 luni .




Niciun comentariu: