Angina pectorala caracteristici si metode de terapie alternativa
Angina pectorala
Angina pectorala se caracterizeaza prin a fi o afectiune care se manifesta prin o presiune continua asupra plexului , o gheara in piept , durere ascutita care se intinde spre membre , ceafa si spate .
Angina pectorala este cauzata in principal de insuficienta oxigenare a muschiului cardiac determinate de :
- Oboseala excesiva
- Emotii puternice
- Fumat
- O masa abundenta si grea .
Pentru a prevenii angina pectoral se recomanda sa se:
- Renunte la fumat
- Revizuiti dieta zilnica
- Reduceri consumul de alcool
- Efectuati zilnic scurte exercitii de gimnastica pana cand simtiti bataile inimi putin accelerate si pana transpirati usor
- Incercati sa efectuati zilnic minimum 15 minute de relaxare
- Evitati situatiile stresante Sau invatati sa le controlati
Metode de terapie alternativa
Fitoterapie
Pentru tratamentul folosind fitoterapia ca metoda terapeutica pentru tratarea anginei pectorale se utilizeaza una din urmatoarele variante :
- Coada soricelului sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu varf de planta care se opareste cu 250 ml de apa si se lasa la infuzat putin si care se bea cat mai fierbinte cu putinta .
- Paducel sub forma de infuzie preparata din o lingurita de planta uscata oparita timp de 15 minute cu 200-250 ml de apa clocotita . Ceaiul obtinut astfel se strecoara , se indulceste dupa gust si se be ape decursul unei zile .
- Paducel sub forma de decoct preparat din o lingurita de planta uscata , acoperita cu apa . Aceasta se incalzeste incet pana ajunge la clocot . Se lasa sa fiarba timp de 2 minute dupa care se acopera 10 -15 minute. Se strecoara si se adduce la volumul de 200ml . Se administreaza zilnic cate 200 ml de doua ori pe zi.
- Paducel sub forma de tincture preparata din 200 g de planta macerate timp de 10 zile in 100 ml de alcool de 60 – 70 grade si din care se aministreaza de 2 ori pe zi cate 10-15 picaturi
- Vin de plante pentru inima preparat din 10 tulpini proaspete de patrunjel cu tot cu frunzecare se pun in tr-un litru de vin natural . Se adauga 1-2 linguri de otet din vin dupa care se fierbe 10 minute apoi se adauga 300 g de miere de albine dupa care se mai lasa la fiert inca 5 minute . Lichidul obtinut se strecoara si se pune fierbinte in sticle care au fost clatite inainte cu alcool cat mai tare . Acestea se astupa bine . Din acest preparat se administreaza2-3 linguri pe zi .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu