Anorexia caracteristici si metode de tratament alternativ
Anorexia
Anorexia se caracterizeaza ca fiind o afectiune care diminueaza sau reduce de tot alimentarea prin pierderea poftei de mancare sau prin refuzul de a se alimenta .
Anorexia poate avea baza organica , psihica sau poate fi legata de un abuz de medicamenteb in special amfetamine . Plimbarea inainte de masa stimuleaza pofta de mancare .
Metode de terapie alternativa
Fitoterapie
Pentru tratamentul folosind fitoterapia ca metoda alternativa de tratament se utilizeaza urmatoarele :
- Amestec de plante din flori si radacini de patlagina 10 g , scoarta de salcie alba 10 g , radacina de leustean 10 g , radacina de marar 10 g , radacina de patrunjel 5 g , radacina de capsun 5 g . Toate acestea se fierb in un litru de apa timp de 5 minute . Se strecoara si se indulceste cu zahar sau miere si se beau doua sau trei cesti pe zi
- Cimbru sub forma de bai complete ( O galeata plina cu plante proaspete sau 200 g de cimbru uscat se pun peste noapte la macerat in apa rece , a doua zi apa de macerat se incalzeste usor si se toarna in apa de baie
- Coada soricelului sub forma de infuzie preparata din o lingurita de planta la o ceasca de apa fiarta din care se administreaza cate 3 cesti pe zi intre mese
- Morcovi sub forma de infuzie preparata din o lingurita de seminte la o ceasca cu apa fierbinte
- Musetel sub forma de infuzie preparata dino lingurita la o ceasca de apain clocot care se lasa sa infuzeze 10 minute
- Nuc sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu varf de frunze maruntite la o ceasca de apa fiarta
- Otet de mere cu scortisoara preparat din o lingura de scortisoara , miere de cimbru sau de levantica 125 grame si otet de mere 50 grame . Acestea se amesteca toate intr-un litru de apa plata si se lasa 24 de ore la macerat . Se administreaza un pahar ca aperitiv inainte de fiecare masa , iar pentru copii mici de administreaza cate o jumatate de pahar
- Ventrilica sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu varf cu planta la un sfert de litru de apa si se administreaza 3 cesti pe zi
- Vin aperitiv preparata din 15 g de frunze de nuc proaspete , apa vie extrasa din coaja a doua portocale 200 g , vin rosu 10-12 Grade 1 litru , zahar 200 g . Toate acestea se pun intr-o sticla care se inchide ermetic si se lasa la macerat 10 - 15 zile , agitandu-se dimineata si seara. Se strecoara si se adauga zaharul si vinul se mai lasa o zi. Se administreaza cate un pahar inainte de mese.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu