Acneea se poate trata si acasa.

Acneea tratamente in casa

            Deoarece oamenii de stiinta pot decodifica genomul uman ne putem intreba daca acestia pot gasi o metoda pentru tratarea si eradicarea acneei.


          Ce este acneea?

         Pielea dumneavostra produce pre mult sebuum, un lubrifiant uleios natural , care prin exes blocheaza porii din piele .
         Exista doua tipuri de acnee:
  1. Acneea vulgaris care se localizeaza pe fata , torace , umeri sau spate . are un aspect de puncte negre , albe sau pete rosii.
  2. Acneea chistica care apare sub forma unor chisturi dureroase sau a unor noduli durerosi .
       Cauzele acneei pot fi :
  • fluctuatiile hormonale produse la pubertate 
  • utilizarea anticonceptionalelor
  • aparitia ciclului menstrual
  • sarcina sau inceputul perioadei de menopauza
        Toate cele de mai sus cresc frecvent producerea de sebuum fapt prin care se accelereaza aparitia acneei.
       Printre cauzele aparitiei acneei mai se gasesc si anumite produse de machiaj , expunerea prelugita la soare  sau chiar si stresul.

Tratamente alternative pentru acnee

  • Aplicati o picatura de ulei din arbore de ceai de trei ori pe zi pentru a evita infectia si a grabi vindecarea. cercetarile au demonstrat ca uleiul din arborele de ceai in concentratie de 5% este la fel de eficient ca si o solutie de 5% de benzoil peroxil.
  • cu ajutorul unui tampon de vata aplicati pe cos otet sau suc de lamaie . Acizii continuti de acestia ajuta la eliminarea porilor . De asemenea , aplicarea de banala p[asta de dinti pe cos se pare ca este eficienta (incercati sa o aplicati inainte de culcare 
  • Un remediu mai ,, ca la tara " pentru a vindeca acneea este si prepararea unui amestec din nucsoara rasa si miere in proportie de 1 la 1 ( o lingura de nucsoara , o lingura de miere ) , aplicati pe cos iar dupa 20 de minute spalati .
  • Aplicati aloe vera pe cos . Un produs care contine aloe vera sau chiar si gelul dintro frunza aplicat pe piele vindeca in 5 zile 90% din afectiunile pielii.

Mentineti pielea curata dar nu exagerati.

        Credeti probabil ca mentinadu-va pielea curata preveniti blocarea porilor. Dar curatarea excesiva a acesteia poate avea efecte inverse stimuland producerea de seboom . Se va evita substantele de curatat granulate si prosoapele aspre .
        Preparati-va o solutie de curatat din o lingurita de sulfat de magneziu cu 3 picaturi de iod in 125 ml de apa .



Produse recomandate :

Sulfat de magneziu cumpara aici





Niciun comentariu: