Cura cu usturoi
Usturoi
Usturoiul este un aliment bogat in glucoizi sulfurati , uleiuri volatile , saruri minerale , substante care au proprietati bacteriostatice dar si vitaminele B si C.
Usturoiul este folosit pentru proprietatile acestuia:
Usturoiul este folosit pentru proprietatile acestuia:
- vasodilatator
- hipotensiv
- stimulent si antihelminic
- diminueaza agregarea planchetelor ( elemente ale sangelui care inlesnesc coagularea care inlesnesc coagularea , evitand astfel crearea trombozelor si infarctului
Usturoiul este considerat benefic in tratamentul pentru actiunea lui impotriva:
- profilaxia si tratamentul impotriva bolilor infectioase (epidemii gripale , difterice)
- diaree si dezinterie
- afectiuni pulmonare
- hipertensiune arteriala
- litiaza urinara
- arterioscreloza
- imbatranirea tesuturilor
- reumatism
- guta
- paraziti intestinali
- atonie digestiva
- hemoroizi
- oligurie
- edeme ale membrelor
- astenie
Usturoiul poate fi folosit in cel putin 3 moduri cum ar fi:
- Sirop vermifug
Se prepara din 500 de grame de usturoi pisat fin care se pun intr-un litru de apa fiarta . Se acopera vasul si se lasa la infuzat o ora dupa care se strecoara prin tifon . La care se adauga 1 kilogram de miere de stup.
Acest sirop se administreaza pentru tratarea in special a parazitilor intestinali , dimineata pe stomacul gol , cate 30 - 60 de grame , pana la eliminarea totala a parazitilor.
2.Tinctura de usturoi
Tinctura de usturoi se administreaza 10 -15 picaturi pe zi in prize sau in cure discontinue de cate 15 zile sau se poate mari progresiv numarul de picaturi ajungand la 15 picaturi in cea dea 5-a zi si se scade progresiv pana in cea de a 10-a zi
Aceasta tinctura are rol antiseptic , antiscrelotic , antireumatismal , antiasmatic si se pot amesteca cu lapte cu 30 de minute inainte meselor principale
Aceasta tinctura are rol antiseptic , antiscrelotic , antireumatismal , antiasmatic si se pot amesteca cu lapte cu 30 de minute inainte meselor principale
3.Usturoi ca atare
Se administreaza 3 -4 bulbi pe zi ca tratament pentru :- faringite
- infectii intestinale
- asigura asepsia bucala de lunga durata
- previne complicatiile gripale
Mirosul neplacut de usturoi in gura se poate anihila cu ajutorul boabelor de ienupar mestecand 3 boabe , mestecand cateva seminte de anason sau chimion , mestecarea de frunze de : telina , patrunjel , menta , salvie in general o planta care are o aroma puternica si deosebit de puternica .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu