Alcoolism tratament alternativ

Alcoolism caracteristici si metode de terapie alternativa


Alcoolism





        Alcoolismul se caracterizeaza prin a fi o afectiune produsa de consumul excesiv si repetat de alcool . Acest fapt , consumul excesiv de alcool , provoaca modificari patologice asupra diferitor organe din corpul omenesc care dau nastere la afectiuni diverse cum ar fi :

  • gastrita alcoolica 
  • congestia ficatului da nastere la ciroza miocardita alcoolica 
  • degradari psihice si scaderea intelectului si a capacitatii de munca 
      Alcoolismul conduce la producerea de boli psihice caracteristice cum ar fi delirium tremens .

Metode de terapie alternativa 

 Apiterapie 

     Pentru tratamentul cu aceasta metoda terapeutica se vor utiliza urmatoarele:

  1. Mierea de albine utilizata in starea de ebrietate in cantitate de 6 lingurite de miere , dupa 20 de minute alte sase lingurite si dupa alte 20 de minute inca sase lingurite . Dupa aceasta cura se consuma 100 - 150 g de miere in trei portii zilnice . 
  2. Tinctura de propolis preparata din 20 g de propolis faramitat in 100 g de alcool de 80 - 86 de grade . Se tine la frigider . Se foloseste 50 g picaturi de tinctura la 1 l de apa . 
 Fitoterapie 

      Pentru tratamentul folosind aceasta metoda terapeutica se utilizeaza :

  1. Ardei iute sub forma de tinctura preparata din 200g de ardei care se lasa la macerat timp de 7-8 zile in 100 ml de alcool si care se administreaza cate 10 -30 de picaturi in un ceai amar (anghinare , tintaura , unguras ) si care se folosesc in cure de dezalcolizare . 
  2. Catina alba sub forma de infuzie din 2 linguri de fructe zdrobite la 500 ml de apa clocotita . Se lasa vasul acoperit timp de 30 de minute si se bea fractionat in decursul unei zile pe toata perioada curei de dezalcolizare 
  3. Cimbrisor de camp sub forma de cura astfel : patru linguri de planta maruntita se amesteca cu 5-6 linguri de apa rece iar apoi cu un litru de apa calda dupa care se lasa 5 minute , se strecoara si se pastreaza in termos . Se va administra cate o lingurita la fiecare 15 minute . Pot aparea senzatii de voma , greata , apetit si sete crescuta . Aceasta cure se va urma pana la vindecare . 
  4. Coacaz negru sub forma de decoct preparat din o lingurita de frunze uscate care se fierbe cinci minute in 200 ml de apa din care se consuma jumatate din cantitate dimineata si jumatate seara . Aceasta cura trebuie urmata 30 - 40 de zile 
  5. Drojdie de bere din care se iau 70 de grame pe zi pana la dezintoxicare. 
  6. Maces preparata astfel : se pun doua linguri cu fructe zdrobite in o jumatate de litru de apa in clocot , se fierbe inca 5 minute , se filtreaza si se bea pe parcursul unei zile . 
  7. Pedicuta , cornisor sau bradisor sub forma de infuzie preparata din 5 g de parte aeriana ale plantei la 150 ml de apa fierbinte si care se consuma dimineata la o ora dupa micul dejun . 




Niciun comentariu: