Alcoolism caracteristici si metode de terapie alternativa
Alcoolism
Alcoolismul se caracterizeaza prin a fi o afectiune produsa de consumul excesiv si repetat de alcool . Acest fapt , consumul excesiv de alcool , provoaca modificari patologice asupra diferitor organe din corpul omenesc care dau nastere la afectiuni diverse cum ar fi :
- gastrita alcoolica
- congestia ficatului da nastere la ciroza miocardita alcoolica
- degradari psihice si scaderea intelectului si a capacitatii de munca
Metode de terapie alternativa
Apiterapie
Pentru tratamentul cu aceasta metoda terapeutica se vor utiliza urmatoarele:
- Mierea de albine utilizata in starea de ebrietate in cantitate de 6 lingurite de miere , dupa 20 de minute alte sase lingurite si dupa alte 20 de minute inca sase lingurite . Dupa aceasta cura se consuma 100 - 150 g de miere in trei portii zilnice .
- Tinctura de propolis preparata din 20 g de propolis faramitat in 100 g de alcool de 80 - 86 de grade . Se tine la frigider . Se foloseste 50 g picaturi de tinctura la 1 l de apa .
Pentru tratamentul folosind aceasta metoda terapeutica se utilizeaza :
- Ardei iute sub forma de tinctura preparata din 200g de ardei care se lasa la macerat timp de 7-8 zile in 100 ml de alcool si care se administreaza cate 10 -30 de picaturi in un ceai amar (anghinare , tintaura , unguras ) si care se folosesc in cure de dezalcolizare .
- Catina alba sub forma de infuzie din 2 linguri de fructe zdrobite la 500 ml de apa clocotita . Se lasa vasul acoperit timp de 30 de minute si se bea fractionat in decursul unei zile pe toata perioada curei de dezalcolizare
- Cimbrisor de camp sub forma de cura astfel : patru linguri de planta maruntita se amesteca cu 5-6 linguri de apa rece iar apoi cu un litru de apa calda dupa care se lasa 5 minute , se strecoara si se pastreaza in termos . Se va administra cate o lingurita la fiecare 15 minute . Pot aparea senzatii de voma , greata , apetit si sete crescuta . Aceasta cure se va urma pana la vindecare .
- Coacaz negru sub forma de decoct preparat din o lingurita de frunze uscate care se fierbe cinci minute in 200 ml de apa din care se consuma jumatate din cantitate dimineata si jumatate seara . Aceasta cura trebuie urmata 30 - 40 de zile
- Drojdie de bere din care se iau 70 de grame pe zi pana la dezintoxicare.
- Maces preparata astfel : se pun doua linguri cu fructe zdrobite in o jumatate de litru de apa in clocot , se fierbe inca 5 minute , se filtreaza si se bea pe parcursul unei zile .
- Pedicuta , cornisor sau bradisor sub forma de infuzie preparata din 5 g de parte aeriana ale plantei la 150 ml de apa fierbinte si care se consuma dimineata la o ora dupa micul dejun .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu