Balonare tratament alternativa

Balonarea caracteristici si metode de terapie alternativa


Balonare





           Balonarea se caracterizeaza prin cresterea in volum a abdomenului din cauza unei tulburari functionale , care de asemenea poate sa indice o ascita ( efuziune seroasa in peritoneu) , o ocluzie intestinala sau o tumora abdominala.
           Sarcina antreneaza la femei o distensie abdominala naturala.
          Cauza balonarilor este determinate printr-un examen clinic , o ecografie sau uneori o radiografie sau o scanografie .

 Metode de terapie alternativa

Fitoterapia 

 Pentru utilizarea fitoterapiei ca metoda de tratament alternativ impotriva balonarilor se utilizeaza urmatoarele:

  1.  Angelica sub forma de infuzie preparata din o lingurita la o ceasca de apa si din care se administreaza cate o ceasca dupa fiecare masa 
  2. Afin sub forma de decoct preparat din o lingura cu fructe la o ceasca cu apa fiarta , se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se lasa 15 minute . se administreaza intre 2 si 6 cesti pe zi 
  3. Anason sub forma de infuzie preparata din o lingurita de seminte la o ceasca de apa fiarta si din care se administreaza cate o ceasca dupa fiecare masa 
  4. Anason sub forma de tinctura din care se administreaza cate 1-3 g pe zi 
  5. Chimen sub forma de infuzie preparata din o lingura cu seminte la o ceasca de apa fiarta . Din aceasta se administreaza cate o ceasca dupa fiecare masa 
  6. Coada soricelului sub forma de infuzie preparata din o lingurita la o ceasca cu apa fiarta din care se administreaza trei cesti pe zi intre mesele principale . 
  7. Coriandru sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu seminte la o ceasca de apa fiarta care se lasa la infuzat 10 minute . Se administreaza cate trei cesti pe zi 
  8.  Lamaita sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu planta la o ceasca cu apa fiarta si din care se administreaza cate 3 cesti pe zi Leurda in stare proaspata , tocata , pe o felie de paine cu unt sau in loc de condimente in supe , sosuri , salate , mancaruri cu carne 
  9. Menta sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu frunze la o ceasca cu apa fiarta si din care se administreaza cate 3 cesti pe zi. 
  10. Molotru sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu seminte la un litru de apa si care se fierb timp de 2 minute , dupa care se lasa la infuzat inca 10 minute . Se administreaza cate o ceasca dupa fiecare masa 
  11. Molotru sub forma de decoct preparat din 25 g de radacini la un litru de apa se fierb timp de 2 minute ; se lasa la infuzat 10 minute . Se administreaza cate o ceasca dupa fiecare masa 
  12. Musetel sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu flori la un sfert de litru de apa din care se administreaza cate o ceasca dupa fiecare masa 
  13. Obligeana sub forma de extract rece preparat din o lingurita cu radacini se lasa peste noapte intr-un sfert de litru de apa . Dimineata se incalzeste usor si se strecoara . Inainte de utilizare ceaiul se va incalzi la bain-marie . Se administreaza cate o ceasca dupa fiecare masa 
  14. Rozmarin sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu frunze sau cu flori la o ceasca de apa fiarta , se lasa la infuzat 10 minute . Se administreaza cate o ceasca inainte si dupa masa. 
  15. Salvie sub forma de infuzie preparata din o lingurita la o cana de apa , se lasa la infuzat putin si se administreaza cate 2 cesti pe zi cu inghitituri mici 
  16.  Sovarv sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu varfuri inflorite la o ceasca de apa fiarta care se lasa la infuzat 10 minute si care se administreaza cate o ceasca in timpul meselor

Niciun comentariu: