Calvitie caracteristici si metode de terapie alternativa
Calvitie
Calvitia se caracterizeaza prin caderea parului , localizata in regiuni restranse (alopecie localizata ) sau intinsa pe toata pielea capului (chelie sau calvitie ) sau chiar pe toata suprafata corpului (alopecie generalizata ).
Calvitia este o probleme globala intre 15 si 30% di populatia masculina a globului fiind afectata de aceasta . Originea aceste afectiuni este adesea ereditara dar poate surveni si in urma unor tratamente cum ar fi chimioterapia anticanceroasa sau in urma unei iradieri cu raze X .
Motivele caderii parului sunt numeroase unele din ele fiind cunoscute iar altele necunoscute. Una din cauzele des intalnite in cazurile de calvitie este seboreea care consta in formarea exagerata de grasimi pe pielea capului , aceasta incepe de la colturile fruntii si in varful capului si duce la o rarire din ce in ce mai accentuata a parului .
Pentru mentinerea parului in buna stare se recomanda urmatoarele:
- Masarea pielii capului printr-o miscare de la stanga la dreapta si dinapoi inainte de aproximativ 40 de ori .
- Perierea parului dimineata si seara , in toate sensurile , cu bustul aplecat .
Metode de terapie alternativa
Apiterapie
Pentru tratamentul folosind apiterapia ca metoda alternativa in tratamentul calvitiei se va utiliza propolis 30% sub forma de alifie cu aceasta se vor face frectii zilnice prin masaj energic timp de 3 saptamani pana la 5 - 6 luni , pana incepe sa creasca parul .
Fitoterapie
Pentru utilizarea fitoterapiei ca metoda alternativa de terapie alternativa in tratarea cavitiei se va folosi una din urmatoarele :
- Ardei iute sub forma de tinctura medicinala preparata din 20 g de ardei la 100 ml de alcool , macerat timp de 8 zile si cu acesta se vor efectua frectii la radacina parului de 1-2 ori pe saptamana
- Brusture sub forma de decoct preparat din 4 g de flori la un litru de apa si cu care se vor efectua frectii zilnice ale pielii capului .
- Cimbru sub forma de decoct concentrat ( lotiune tonica )preparat din doua linguri de planta la 1 litru de apa care se fierbe pana ce scade la jumatate , se strecoara si cu acesta se maseaza pielea capului .
- Coada soricelului sub forma de decoct preparat din 40 g din flori la un litru de apa timp de 10 minute si cu care se vor efectua frectii zilnice.
- Hamei sub forma de tinctura preparata din conurile femele din care se administreaza 20 de picaturi de 3 ori pe zi
- Iarba -mare sub forma de decoct preparat din 30 de grame de radacini maruntite la un litru de apa cu care se executa frectii zilnice ale capului
- Lipan sub forma de infuzie preparata din 50 g de planta care se lasa 10 minute la infuzat intr-un litru de apa aceasta infuzie folosindu-se la clatire dupa spalarea capului .
- Nasturel sub forma de suc proaspat pentru frectia capului in fiecare seara .
- Nuc sub forma de infuzie preparata din 2 lingurite cu varf de frunze la un sfert de litru de apa cu aceasta se va masa indelung pielea capului
- Apa de mesteacan cu care se va masa pielea capului .
- Ulei de ricin caruia se va adauga putin rom si cu care se vor efectua frectii ale pielii capului
- Urzica sub forma de infuzie preparata din 30 g de frunze la o jumatate de litru de apa cu acestea se vor efectua frectii zilnice
- Urzici preparate astfel : se vor fierbe intr-un litru de apa 50 de grame de plante si cu acesta se va clatii pielea capului dupa ce se va spala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu