Reteta pentru prepararea siropului de patlagina
Sirop de patlagina
Dorim sa va prezentam o varianta pentru prepararea siropului de patlagina pe care il utilizeaza gospodinele :
Ingrediente
- Patlagina 4 pumni frunze proaspete
- Zahar nerafinat 300g
Mod de preparare
Se pun alternativ pe decursul a cateva zile un strat de frunze de patlagina si un strat de zahar intr-un borcan si se apasa ca sa se indese .
Frunzele si zaharul se aseaza pana se umple borcanul . Se cauta un loc ferit in curte unde se va sapa o groapa unde se va pune borcanul care a fost legat in prealabil cu 3-4 straturi de celofan . Deasupra se pune o scandura pe care se aseaza o piatra grea .
Totul se astupa cu pamant , datorita zaharului acesta va fermenta impreuna cu frunzele si se formeaza un sirop. Dupa aproximativ trei luni se va scoate borcanul , sucul se stoarce prontr-un storcator de fructe , se da in clocot si se toarna in borcane .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu