Mierea caracteristici si utilizarea acesteia in medicina alternativa
Mierea de albine
Mierea se catalogheaza in functie de regiunea sau provenienta ecesteia dupa cum urmeaza : uniflorale monoflore poliflorale poliflore extraflorala
Propritatile mierii sunt cristalizarea si fermentatia.
Cristalizarea este capacitatea mierii de a tranforma zaharurile pe care le contine in cristale sau granule solide in functie de temperatura .
Viteza cristalizarii mierii depinde de continutul de glucoza si fructuoza a acesteia.
Fermentatie este rezultatul hidroscopicitatii mierii in functie de continutul de temperatura si continutul de apa.
Fermentatia mierii se imparte in doua categorii distincte cum ar fi :
- Fermentatia de tip alcoolica care sta la baza producerii de hidromel (vin de miere )
- Fermentatia acetita care sta la baza producerii otetului de miere proces care este folosit adesea in industria alimentara.
- Zaharuri (glucide) in proportie de 85 – 95% din greutatea proprie
- apa
- aminoacizi esentiali si neesentiali
- substante minerale cantitati mici de vitamine hidrosolubile
- compusi cu actiune antioxidanta
- energetica
- dinamizanta
- aperitiva
- antioxidanta
- asupra cresterii staturo-ponderale a copilului ajutand asimilarea de catre corp al calciului si magneziului la nivelul oaselor
- antianemica determinata de continutul de fier si vitaminelor B6 si B9
- antibacteriana ,
- antibiotica si cicatrizanta
- digestiva reducand aciditatea gastrica la bolnavii de ulcer
- behica impotriva tusei
- laxativa determinata de prezenta fructuozei
- cardioprotectoare si de hranire a muschiului cardiac avand efect hipotensor datorita vitaminelor B6 si B9
- hepatoprotectoare
- sedativa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu