Mierea in medicina alternativa

Mierea caracteristici si utilizarea acesteia in medicina alternativa

Mierea de albine



         Mierea este substanta produsa de catre albinele melifere pornind de la nectarul florilor sau din secretiile partilor vi ale plantelor substante pe care albinele le recolteaza , o transforma in combinatie cu secretiile proprii si pe care le inmagazineaza si le lasa sa se matureze pe ramele stupului acest lucru producand intr-un final o substanta fluida , vascoasa sau cristalizata care este mierea.
         Mierea se catalogheaza in functie de regiunea sau provenienta ecesteia dupa cum urmeaza : uniflorale monoflore poliflorale poliflore extraflorala
         Propritatile mierii sunt cristalizarea si fermentatia.
         Cristalizarea este capacitatea mierii de a tranforma zaharurile pe care le contine in cristale sau granule solide in functie de temperatura .
          Viteza cristalizarii mierii depinde de continutul de glucoza si fructuoza a acesteia.
         Fermentatie este rezultatul hidroscopicitatii mierii in functie de continutul de temperatura si continutul de apa.
         Fermentatia mierii se imparte in doua categorii distincte cum ar fi :

  • Fermentatia de tip alcoolica care sta la baza producerii de hidromel (vin de miere ) 
  • Fermentatia acetita care sta la baza producerii otetului de miere proces care este folosit adesea in industria alimentara. 
          Mierea contine :

  • Zaharuri (glucide) in proportie de 85 – 95% din greutatea proprie 
  •  apa 
  • aminoacizi esentiali si neesentiali 
  • substante minerale cantitati mici de vitamine hidrosolubile 
  • compusi cu actiune antioxidanta 
       Mierea este folosita in medicina alternativa pentru propritatile acesteia de a fi:

  • energetica 
  • dinamizanta 
  • aperitiva 
  • antioxidanta 
         Aceste proprietati face ca mierea sa fie folosita in medicina alternativa cu succes avand actiuni dupa cum urmeaza :

  1. asupra cresterii staturo-ponderale a copilului ajutand asimilarea de catre corp al calciului si magneziului la nivelul oaselor 
  2. antianemica determinata de continutul de fier si vitaminelor B6 si B9 
  3. antibacteriana , 
  4. antibiotica si cicatrizanta 
  5. digestiva reducand aciditatea gastrica la bolnavii de ulcer 
  6. behica impotriva tusei 
  7. laxativa determinata de prezenta fructuozei 
  8.  cardioprotectoare si de hranire a muschiului cardiac avand efect hipotensor datorita vitaminelor B6 si B9 
  9. hepatoprotectoare 
  10. sedativa

Niciun comentariu: