Polenul caracteristici si utilizarea lui in medicina alternativa
Polen
Polenul este elementul masculin al florilor si este considerat cel mai important produs al stupului deoarece acesta reprezinta hrana de baza a acestora fara de care niciunul dintre celelalte produse apicole nu ar fi accesibile.
Polenul se caracterizeaza prin a fi un amestec de bobite care provin din variate specii florale care difera in functie de zona si de perioadfa producerii acestuia
Polenul este alcatuit in principal din :
- Proteine care ajung in medie la 24 %
- Aminoacizi esentiali si neesentiali care sunt catalogati ca fiind proteine vegetale de ordinul II
- Zaharurile sunt reprezentate mai ales monozaharide ( glucoza si fructuoza care sunt zaharuri direct asimilabile ) si care ating de cca 27 %
- fosfolipide
- steroli
- potasiu
- calciu
- magneziu
- fier
- zinc
- mangan
- cupru
Polenul mai contine mici cantitati de sodiu si este bogat in grupul de vitamine B si de concetratii de vitamina C.
Din punct de vedereal aplicatiilor sale , polenul este in primul rand un excelent supliment nutritiv si dispune de capacitatile lui terapeutice care ofera rezultate in tratamentul :
- anemiilor
- fragilitatii capilare
- sindromul de oboseala cronica
- tratarea imunitatii deficitare a organismului
- impotentei
- infertilitatii
- tulburarilor renale
- bolilor de prostata
- ulcerelor
- simptomelor asociate menopauzei
Polenul care este purtat de vant este acuzat de aparitia alergiilor cunoscute sub denumirea de febra fanului sau a rinitelor alergice .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu