Amigdalita tratament alternativ

Amigdalita caracteristici si metode de terapie alternativa


Amigdalita





          Amigdalita se caracterizeaza prin o inflamatie acuta sau cronica , de origine infectioasa , a amigdalelor paladine sau linguale . Aceasta afectiune este comuna copiilor sub 9 ani , mai rare la adolescenti sau la adulti.        
         O amigdala infectata are ca semne inghitire greoaie , febra , ganglioni palpabili la nivelul gatului , si respiratie urat mirositoare .
           La persoanele adulte infectia se poate complica prin infectarea peretelui dintre faringe si amigdala numita si flegmon peramigdalian . Orice aliment sau bautura rece poate aduce o anumita ameliorare a durerilor provocate de amigdalite .
          O amigdalita acuta implica si tratamentul cu antibiotice si daca este necesar se va recurge la amigdalectomie.


   Metode de terapie alternativa 

 Apiterapie

     Pentru tratamentul prin aceasta metoda alternativa se va utiliza propolis , solutie alcooliuca de concentratie 10 % din care se administreaza cate 10 picaturi la o ceasca de ceai de musetel de 3 ori pe zi . Dupa ce se face gargara se va inghiti continutul . Acest tratament se va utiliza pana la vindecarea totala a afectiunii .

 Argiloterapie 

     Pentru tratarea acestei afectiuni utilizand aceasta metoda de tratament alternativ se va utiliza apa argiloasa de doua tipuri una preparata cu infuzie de cimbru si cealalta cu infuzie de patlagina in gargare .


Fitoterapie

     Pentru tratamentul amigdalitelor cu aceasta metoda de tratament alternativ se vor utiliza una din urmatoarele variante :

  1. Amestec de plante din rug de mure ( frunze ) , nuc (frunze) si petale de trandafir sub forma de infuzie care se administreaza in cazurile in care amigdalita este insotita de tuse sacaitoare . 
  2. Ceretel sub forma de decoct preparat din doua lingurite cu radacina maruntita la 300 ml de apa rece care se fierbe timp de 30 de minute si care se foloseste sub forma de gargara de mai mute ori pe zi pentru actiunea sa antiseptica , dezinfectanta si calmanta . 
  3. Coada calului sub forma de infuzie preparata din o lingurita de coada calului oparita cu un sfert de litru de apa cu care se va face gargara . Coada calului se poate asocia cu sunatoarea in parti egale tot sub forma de infuzie pentru gargare 
  4.  Musetel sub forma de ifuzie preparata din o lingurita de flori la 200 ml de apa. Se vor consuma 2-3 cani pe zi concomitent se va face si gargara . 
  5. Rasina de brad in cantitate de 20-30 de g care se suge si se mesteca pe timpul unei zile pana la vindecare . 
  6. Salvie sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu frunze la 100 ml de apa in clocot . Se beau doua cani pe zi pentru actiunea acesteia antiseptica si bacteriostatica


Niciun comentariu: