Amnezie (retard-psihomotor) tratament alternativ

Amnezie (retard psiho-motor) caracteristici si metode de terapie alternativa


Amnezie (retard psiho-motor)






       Amnezia se caracterizeaza prin a fi o pierdere totata la partiala a capacitatii de memorizare a informatiei sau de reamintirea informatiei inmagazinata .

  Metode de terapie alternativa 

 Apiterapia 

      Pentru tratamentul utilizand apiterapia ca metoda terapeutica se va folosi o cura cu polen administrata cate o lingurita dimineata si una seara .

 Fitoterapie 
      Pentru tratamentul folosind fitoterapia ca metoda terapeutica se vor utiliza urmatoarele :

  1. Coada calului sub forma de infuzie preparata din o lingurita de coada calului oparita cu un sfert de litru de apa . Coada calului se poate asocia cu sunatoarea in parti egale tot sub forma de infuzie. 
  2. Veronica ( frunze si flori )sub forma de infuzie preparata din o lingurita cu frunze si flori peste care se toarna o cana cu apa clocotita , se lasa 5 minute , se strecoara si se bea o cana de ceai inainte de culcare. 
  3. Amestec de plante cu ar fi ciubotica cucului 2 linguri , cicoare 2 linguri , coada soricelului 2 linguri , coada calului 2 linguri , rozmarin 1 lingura ,panselute 1 lingura , urzica 1 lingura sub forma de infuzie preparata dupa cum urmeaza : se toarna o cana de apa clocotita peste o lingura din amestecul de plante , se lasa 10 minute si se strecoara . Se va consuma 3 cani de ceai pe zi . 
  4. Leurda ( radacini ) sub forma de tinctura preparata din 20 g de radacini uscate care se lasa la macerat in 100 ml de alcool timp de 10 zile apoi se filtreaza . Din acestea se administreaza 10 - 20 de picaturi de doua trei ori pe zi in apa sau pe zahar. 
  5. Amestec din plante cum ar fi : menta 10 g , cicoare 20 g , urzica 20 g , coada soricelului 30 g , patlagina 30 g , paralute (banut) 40 g preparat dupa cum urmeaza : se amesteca o lingurita de plante macinate cu o lingura de apa rece , se lasa 5 minute , dupa care se mai lasa inca 5 minute in repaus , se strecoara prin sita si se beau 2 cani pe zi indulcita cu miere . 


Niciun comentariu: